VETTE HUID

Je huid maakt elke dag talg aan. Talg dient als een natuurlijke dagcrime die ons huid zelf produceert en houdt je huid soepel en beschermt je huid tegen uitdroging. Bij een vette huid is er sprake van overproductie aan talg, met als gevolg een vettig aanvoelende huid die erg glimt. Als je een vette huid hebt, dan heb je vaak ook last van grove poriën onzuiverheden (puistjes en mee-eters). Die onzuiverheden ontstaan doordat je huid de grote hoeveelheid talg niet volledig kan afvoeren. 

Vette huid kan verschillende oorzaken hebben zoals de leeftijd, geslacht, voeding, hormonen en erfelijkheid. Een goede reiniging is essentieel maar dit wil niet zeggen dat je rigoureus aan de slag hoeft te gaan. Want een veel gemaakte fout bij het verzorgen van de vette huid is het gebruiken van te agressieve reinigingsproducten en te vaak. Hierdoor zorg je ervoor dat de vet tijdelijk afneemt en de huid droger wordt. Echter zet de agressieve reiniging de talgklieren in actie met als gevolg overproductie aan talg. Dit betekent dat je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Gelukkig bestaan talloze behandelingen en producten om de vette huid te behandelen en tegen te gaan. Het belangrijkste van alles is dat er goed gekeken wordt naar jouw huid, de stadium van jouw huidprobleem en de onderliggende oorzaken. Om het probleem bij de kern aan te kunnen pakken raden wij aan om een uitgebreide huidanalyse te doen bij een van onze specialisten met de Observ 520. Tijdens de huidanalyse wordt de stadium van jouw huidprobleem beoordeeld en wordt een behandelplan voor jou op maat gemaakt samen met een geschikte product advies.

Afspraak inplannen

Direct je behandeling inboeken?klik op de knop ” afspraak inplannen” 

Liever een van onze deskundige spreken? dan kun je contact opnemen via

(075) – 615 45 03 

Liever via de mail contact?

Vul dan het formulier hieronder in.