Fruitzuur

Ervaar jij verschillende soorten huidproblemen tegelijkertijd, en wil je niet allerlei verschillende behandelingen ondergaan om de gewenste resultaat te behalen? Wellicht is fruitzuur voor jou de oplossing. Deze tover zuurtje kan op vrijwel elk indicatie ingezet worden met verbluffende resultaten.

Fruitzuur is een verzamelwoord voor verschillende soorten organische zuren die allemaal een effect uitoefenen op de huid. Het gevolg van fruitzuur peeling is dat de huid sneller afschilfert, beter doorbloedt en in een hoger tempo nieuwe huidcellen aanmaakt. Zo heeft ieder fruitzuur zijn eigenschappen. Terwijl de salicylzuur de talgproductie remt, zorgt glycolzuur ervoor dat de vocht bindende capaciteit van de huid verbeterd word en zo zijn er nog veel meer opties. De behandelaar bepaald aan de hand van de huidanalyse en jouw wensen welke fruitzuur op welke niveau toegepast dient te worden om bepaalde resultaat te bereiken. 

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden met fruitzuren?

 • Actieve acne
 • Grove poriën 
 • Fijne lijntjes
 • Pigmentvlekken 
 • Littekens 
 • Droge huid
 • Rosacea 
 • Grauwe huid

Hoe ziet de behandeling eruit?

We starten de behandeling zoals altijd met een dubbele reiniging. Vervolgens doen we  huidanalyse en bespreken daarin jouw verwachtingen en de doel van de behandeling. Afhankelijk van de indicatie bepaald de behandelaar welke fruitzuur toegepast zal worden en met welke intensiteit. Na het vetvrij maken van de huid wordt de fruitzuur aangebracht voor 1 tot 10 minuten. Tijdens de inwerktijd voelt de huid kriebelig, branderig of prikkelig. Wanneer de gewenste reactie is bereikt, wordt je huid geneutraliseerd. Na het verwijderen van alle onzuiverheden wordt de behandeling indien gewenst afgesloten met een herstellende, kalmerende masker en een dagcreme met SPF 50.

Waar moet je op letten voor - en na de behandeling?

 • Fruitzuurpeeling is een sterk exfolierende behandeling, daarom raden wij af om tot twee weken na de behandeling exfolierende producten thuis te gebruiken. Mits anders geadviseerd door je behandelaar.
 • Wij raden aan om tot 4 weken na de behandeling de huid goed te beschermen met een dagcreme met SPF 50 en deze om de twee uur te herhalen, om het ontstaan van hyperpigmentatie te voorkomen. 
 • Wij raden ten zeerste af om gedurende 4 weken na de behandeling zongedrag te vertonen.
 • Na circa 48 uur kan de huid schilferen. De mate van de schilfering kan variëren per huidtype en behandel indicatie. Het is ter zeerste afgeraden om aan de schilfers te trekken, de huid te scrubben of te krabben gedurende de huidvernieuwing.
 • Een bezoek aan zwembad, sauna of stoomcabine is gedurende 1 week na de behandeling afgeraden.

Na hoeveel behandelingen zie je resultaat?

Ieder afzonderlijke sessie brengt natuurlijk mooie resultaten met zich mee. Maar wil jij een duidelijke verbetering van je huidprobleem, dan raden wij aan om een kuur te nemen van 6 tot 8 behandelingen met een interval van gemiddeld 2 weken. Daarnaast raden wij aan om thuis huid verbeterende producten te gebruiken om het resultaat van de behandeling zo lang mogelijk vast te houden. De aantal sessies en de behandel intensiteit is uiteraard per persoon, per huidprobleem verschillend. Wij beoordelen altijd per individu en maken een behandelplan op maat.

Afspraak inplannen

Direct je behandeling inboeken?klik op de knop ” afspraak inplannen” 

Liever een van onze deskundige spreken? dan kun je contact opnemen via

(075) – 615 45 03 

Liever via de mail contact?

Vul dan het formulier hieronder in.

Tarieven