PEELINGS

Peel now.. Shine later!!

Het is weer een tijd geleden dat ik heb bekend gemaakt, dat ik voortaan zal bloggen over mijn vak. Nou allereerst mijn respect voor de bloggers die elke week een stuk schrijven, ik ben al na mijn eerste blog gefaald haha ( ik kan er gelukkig nog wel om lachen). Just stay positive, beter laat dan nooit he! 

Tada tatataaaa, daar is mijn tweede blog! Gezien de herfst is aangebroken ga ik jullie meer vertellen over de “nazomer” huid- verzorging en verbetering.

Let’s start with the must have for a glowing, fresh skin; 

Of course, PEELINGS!

Gedurende de zomerperiode, behandelen we de huid het liefst niet met intensieve peelings. Deze keuze maken we niet omdat het verboden is om te peelen in de zomer, maar omdat de huid gevoeliger wordt voor de UV-stralen met pigment problemen als gevolg. 

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt, hoe doen mensen dat in warme landen dan?! Want laten we eerlijk zijn; er zijn genoeg warme landen waar door de hele jaar door zonnig is en waar alle intensieve behandelingen gewoon worden toegepast. Het verschil zit in ons gedrag.. 

Wij als Nederlanders leven in een klimaat waar de aantal zonnige dagen per jaar op twee handen te tellen zijn helaas en wij weten daarom deze dagen ook goed te benutten. We genieten  tot in de treuren van elk zonnestraal die ons kleine land bereikt, we vergeten onze SPF crème om de twee uur te smeren, met als gevolg HYPERPIGMENTATIE 🙁 (Zoals je merkt schrijf ik dit stuk in wij vorm, want ook ik.. JA! Echt waar zelfs ik kan soms vergeten om een extra laagje SPF te smeren. This is our secret now shh)

Om die reden zijn dus de herfst en wintermaanden bij uitstek het meest geschikt om peelings in te zetten voor huidverbetering. 

Laten we eens even kijken wat een peeling doet en waarom wij in de beauty branche fan zijn van peelings..

Peeling, ook wel zuren of acids genoemd, zijn ingrediënten die een exfolierende werking hebben op de huid om de huidvernieuwing te stimuleren en de algehele huidconditie te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten zuren, in verschillende concentraties en/of combinaties waardoor ze dus ook allemaal verschillende werking hebben op de huid. Dit is een diepgaande onderwerp waar heel veel vakkennis bij komt kijken.. ik zie je stiekem al gapen MAAR don’t worry! 

Ik laat voor nu de peelings die wij in de kliniek gebruiken even links staan, want anders ben ik bang dat dit in plaats van een blog, een boekwerk wordt hihi (mensen die mij kennen, weten dat ik oneindig kan kletsen over mijn vak.. I LOVE IT <3 ) 

Wel ga ik jullie meer vertellen over de wonder wereld van glycolzuur en retinol, die ook door iedereen thuis gebruikt kan worden. Natuurlijk op advies van een professional! 

Glycolzuur

Glycolzuur is een natuurlijke fruitzuur die wordt gewonnen uit suikerriet. Dit exfolierende ingrediënt, verwijdert dode-huidcellen die als dakpannen over de huid liggen. Op het moment dat deze dakpannen dan wel voor een deel verwijderd worden krijgt de huid een seintje, dat productie van nieuwe cellen moet versnellen, zodat de dakpannen weer aangevuld kunnen worden. Hierdoor ontstaat dus een versnelde huidvernieuwing. 

Door de huidvernieuwing continue in staat te houden, zorg je ervoor dat de pigmentvlekken, onzuiverheden laag voor laag naar buiten toe afgevoerd worden en door middel van een onopgemerkte schilfering de huid verlaten. Naast het afvoeren van ongewenste partikels is natuurlijk de absorptie van voeding van buitenaf ook zeer belangrijk. Door regelmatig te exfolieeren, zorg je er dus ook voor dat de absorptiekracht van de huid verhoogt. The last but absolutely not the least, doordat de dode-huidcellen stabiel gehouden worden in dikte, wordt de huidstructuur gladder, grove poriën verfijnen en fijne rimpels verdwijnen. Voilaaa gezonde, egale en jeugdige uitstraling.. YESS!!!

Retinol

Retinol, de alleskunner die alle 30+ers op de plank moeten hebben staan (vind ik). Retinol is een vorm van vitamine A-zuur en gaat net nog een stap verder dan de glycolzuur. Dit zuurtje werkt zeer effectief op de bestrijding van huidveroudering. Naast het huidvernieuwende effect met als goede gevolgen die ik zojuist al heb verteld, heeft retinol ook nog een beschermende effect tegen de vrije radicalen en een stimulerende effect op collageen aanmaak. En juist dat laatste is wat je nodig hebt voor een rimpelvrij, strakke huid! 

Esma’s tips bij het gebruik van zuren in Skincare routine:

  1. Laat je altijd adviseren door een professional!
  2. Gebruik overdag altijd een SPF 30 of 50.
  3. Bouw de zuren altijd op. Start met bijvoorbeeld 2x per week en bouw dit geleidelijk op naar 7 keer per week. 
  4. Gebruik producten met zuren ’s avond, want de huid wordt door de zuren iets gevoeliger voor zonlicht. Ook breken UV-stralen retinol af waardoor de effectiviteit van het product vermindert.
  5. Stop met zuren minimaal 7 dagen alvorens je een intensieve behandeling ondergaat in de kliniek.
  6. Krijg je een huidreactie of schilfering na het gebruik van zuren? Geen nood, de huid moet nog even wennen. Bij twijfel altijd je professional raadplegen. 

Esma’s autumn hint:

Peel now.. Shine later!!

Wil jij ook een effectieve oplossing voor jouw huidprobleem? Kom dan langs in onze kliniek in Zaandam voor een uitgebreide huidanalyse met de OBSERV 520. Onze professionals staan altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden en jou te helpen aan een mooie huid! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.