DROGE HUID

Een van de functies van onze huid is ons beschermen tegen stoffen van buitenaf en tegen het verlies van vocht. De bovenste laag van de huid, de hoornlaag, bestaat uit lagen dicht op elkaar gelegen dode huidcellen en zijn omgeven door vetten (lipiden). De hoornlaag lijkt op een stenen muurtje waarbij de cellen de bakstenen vormen en de vetten het cement. Samen vormen ze een barrière die ons beschermt. Bij een droge huid is de barrière beschadigd, waardoor de huid meer vocht verliest en uitdroogt.

Slijtage van de hoornlaag wordt onder meer veroorzaakt door veelvuldig gebruik van zeephoudende producten. Zeep ontvet namelijk, dat wil zeggen: vet lost erin op waardoor er dus steeds meer vet verdwijnt. Hoe vaker je doucht of in bad gaat, hoe droger jouw huid wordt. Het herstel van de huid waarvan de barrière beschadigd is geweest, duurt minimaal vijf dagen. In die tijd verliest de huid een grote hoeveelheid vocht waardoor de huid erg droog wordt. 

Kenmerken van een droge huid zijn o.a.:

  • Trekkerig gevoel
  • Jeuk
  • Schilfers
  • Roodheid
  • Gevoeligheid

Er zijn drie belangrijke maatregelen om dit te voorkomen en de schade te beperken:

  • Het voorkomen van verlies van vetten, veroorzaakt door verkeerde bad- en douchegewoontes
  • Het vermijden van het gebruik van zeephoudende producten
  • Het gebruik van barrière herstellende en beschermende thuis producten. 

Gelukkig bestaan talloze behandelingen en producten om de droge huid te behandelen en tegen te gaan. Het belangrijkste van alles is dat er goed gekeken wordt naar jouw huid, de stadium van jouw huidprobleem en de onderliggende oorzaken. Om het probleem bij de kern aan te kunnen pakken raden wij aan om een uitgebreide huidanalyse te doen bij een van onze specialisten met de Observ 520. Tijdens de huidanalyse wordt de stadium van jouw huidprobleem beoordeeld en wordt een behandelplan voor jou op maat gemaakt samen met een geschikte product advies.

Afspraak inplannen

Direct je behandeling inboeken?klik op de knop ” afspraak inplannen” 

Liever een van onze deskundige spreken? dan kun je contact opnemen via

(075) – 615 45 03 

Liever via de mail contact?

Vul dan het formulier hieronder in.