CRYOPEN

Een moedervlek, wratje of een ouderdomsvlek verwijderen hoeft niet meer door een dermatoloog gedaan te worden. Geen pijnlijke incisies meer en geen lelijke littekens. Dat kunnen wij jou garanderen met deze ultieme technologie. 

Cryotherapie is bevriezing van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats. Het ongewenste weefsel sterft vervolgens af en wordt vervangen door gezond weefsel.

Met de CryoPen kan het ongewenste weefsel tot op de milimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld worden. Tijdens de behandeling ondervind je weinig of geen ongemak. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden.

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden met de CryoPen?

  • Goedaardige moedervlekken
  • Fibromen
  • Wratten 
  • Ouderdomsvlekken 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Nadat je hebt plaatsgenomen in de behandelstoel zal jouw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden. Daarna zal de behandelaar het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1e keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kan je een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dien je goed aan te geven wanneer je pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.

Waar moet je op letten voor - en na de behandeling?

  • Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na gemiddeld 2 weken valt de korst er vanzelf af.
  • Wij raden aan om tot 4 weken na de behandeling de huid goed te beschermen met een dagcreme met SPF 50 en deze om de twee uur te herhalen, om het ontstaan van hyperpigmentatie te voorkomen. 
  • Wij raden ten zeerste af om gedurende 4 weken na de behandeling zongedrag te vertonen. 
  • Een bezoek aan zwembad, sauna of stoomcabine is gedurende 14 dagen na de behandeling afgeraden.

Na hoeveel behandelingen zie je resultaat?

Ieder afzonderlijke sessie brengt natuurlijk mooie resultaten met zich mee. Echter is voor het verwijderen van ongewenste weefsel gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van gemiddeld 2 weken.

Afspraak inplannen

Direct je behandeling inboeken?klik op de knop ” afspraak inplannen” 

Liever een van onze deskundige spreken? dan kun je contact opnemen via

(075) – 615 45 03 

Liever via de mail contact?

Vul dan het formulier hieronder in.

Tarieven