Wat is cosmelan behandeling?

Cosmelan is een effectieve methode om pigmentvlekken te verminderen. Pigmentvlekken of hyperpigmentatie is een donkere, bruine verkleuring van de huid die veroorzaakt wordt door een verhoging van de melanine in de huid. Deze vlekken zijn ook wel bekend als ouderdomsvlekken, sproeten, zonnevlekken of een zwangerschapsmasker (melasma).

Cosmelan 1 (het masker) en Cosmelan 2 (de crème) werken op de verschillende stadiums van pigment. Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basisenzym in het melanine vorming proces). De Cosmelan behandeling is zowel geschikt voor de lichte als voor de donkere huid.

 

Voor wie is de behandeling geschikt?

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Deze factoren kunnen o.a. zijn: een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonschade.

Het pigment ligt vaak diep in de huid en is niet goed te verminderen met laser, IPL of lichte peeling behandelingen. Zwangerschapsmasker (melasma) is bijvoorbeeld een veel voorkomende pigmentaandoening die vaak lastig te behandelen is, waar Cosmelan wel baanbrekende resultaten mee bereikt. Cosmelan is een methode die baanbrekend is omtrent hyperpigmentatie en geeft geweldige resultaten.

 

De behandeling in de kliniek:

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt het Cosmelan 1 masker op de huid aangebracht. Afhankelijk van het phototype dient het masker 8-12 uur in te werken. 

Na de behandeling:

Na het aanbrengen van het masker gaat u naar huis. Het masker dient na de inwerktijd thuis verwijderd te worden met water. Na het drogen van de huid brengt u gedurende 2 de melan recovery creme aan en de Melan 130+ Pigment Control. Na 48 uur mag u beginnen met de cosmelan 2 creme. Na 14 dagen komt u op controle , indien nodig wordt de cosmelan 1 masker opnieuw aangebracht.

Bij ernstige pigmentatie dient de Cosmelan 2 tenminste 9-12 maanden gebruikt te worden.

Wat zit er in de Cosmelan 2 pakket?

  • Voor behandeling op Cosmelan 1
  • Hydramilk cleanser
  • Hydratonic
  • Cosmelan 2 depigmenation cream
  • Melan recovery : verzachtende en herstellende creme
  • Melan 130+ Pigment Control: hoge UV-bescherming met natuurlijke tintje

Prijs:

Behandelprijs: 750,- (incl voorbehandeling, cosmelan 1 masker en thuisproducten)